Menu okolicznościowe

 

INSPIRACJA CATERING

Łukasz Wasilewski

Tel.kont. 502293097

 

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).

 

Data:                             Godzina:                           Ilość osób:

 

KOLACJA I

-Stek a’la Nilsen (filet drobiowy otulony pieczarkami i papryką, zapiekany pod serem)

-Rolada z karczku zawijana z nadzieniem po starpolsku, z dodatkiem ciemnego sosu

-Schab po grecku panierowany, nadziewany pieczarkami i serem

-Stek Kalifornia zapiekany z ananasem i brzoskwinią

 

Dodatki

-Ziemniaki przebijane z masełkiem

-Kluski śląskie

 

Surówki

-Biała kapusta z tartą marchewką

-Kapusta pekińska z warzywami

-Buraki siekane z cebulką

 

ZIMNE PRZEKĄSKI UKŁADANE NA PÓŁMISKACH

 

Mięsa pieczone

– Karczek z młodego wieprzka marynowany w ziołach

-Schab szpikowany śliwką, morelą i daktylami

-Pasztet pieczony, polany borówkami

-Rolada z karczku nadziana pikantnym ciwabcici

-Schab bejcowany w marynacie ziołowo-czosnkowej

 

Płyty z rozmaitościami podawane na stole szwedzkim

-Sakiewki z ciasta filo kanaki z nadzieniem z kurczaka i podgrzybków

-Kruche babeczki napełnione sałatką islandzką

-Volavente z dodatkiem sera bazyliowego z nutą łososia wędzonego

-Koreczki ze śliwki kalifornijskiej owiniętej w boczku

-Mini grzanki otulone serkiem ziołowym wzbogacone pikantym salami

-Tartinki z chleba wieloziarnistego z gwiazdką serową, szynką i warzywami

-Tortilla pomidorowa z nadzieniem meksykańskim w towarzystwie rukoli

-Mini szaszłyki drobiowe bejcowane w sosie BBQ przekładane śliwką

 

SAŁATKI Podawane w miskach na stołach

-Sałatka Cezar- mix sałat z warzywami i grillowanym kurczakiem, oblana sosem koktailowym

-Sałatka Szefa z selerem, szynką i warzywami, zdobiona jajkiem

 

KOLACJA II Podawana w podgrzewaczach

-Pałki z kurczaka pieczone, marynowane w ziołach

-Makaron penne z kurczakiem i pomidorami, oblany pesto bazyliowym

-Flaki wołowe podawane w kociołku

-Ziemniaki pieczone posypane ziołami

 

Napoje i woda- 1,5 l na osobę

Kawa i herbata na stole szwedzkim podawana bez ograniczeń

Pieczywo

Słodki deser- ciasta i ciasteczka serwowane na stole szwedzkim

 

W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę oraz bieliznę stołową, transport.