Menu okolicznościowe
INSPIRACJA CATERING
Łukasz Wasilewski
Tel.kont. 502293097
MENU OKOLICZNOŚCIOWE
Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).
Data: Godzina: Ilość osób:
KOLACJA I
-Stek a’la Nilsen (filet drobiowy otulony pieczarkami i papryką, zapiekany pod serem)
-Rolada z karczku zawijana z nadzieniem po starpolsku, z dodatkiem ciemnego sosu
-Schab po grecku panierowany, nadziewany pieczarkami i serem
-Stek Kalifornia zapiekany z ananasem i brzoskwinią
Dodatki
-Ziemniaki przebijane z masełkiem
-Kluski śląskie
Surówki
-Biała kapusta z tartą marchewką
-Kapusta pekińska z warzywami
-Buraki siekane z cebulką
ZIMNE PRZEKĄSKI UKŁADANE NA PÓŁMISKACH
Mięsa pieczone
– Karczek z młodego wieprzka marynowany w ziołach
-Schab szpikowany śliwką, morelą i daktylami
-Pasztet pieczony, polany borówkami
-Rolada z karczku nadziana pikantnym ciwabcici
-Schab bejcowany w marynacie ziołowo-czosnkowej
Płyty z rozmaitościami podawane na stole szwedzkim
-Sakiewki z ciasta filo kanaki z nadzieniem z kurczaka i podgrzybków
-Kruche babeczki napełnione sałatką islandzką
-Volavente z dodatkiem sera bazyliowego z nutą łososia wędzonego
-Koreczki ze śliwki kalifornijskiej owiniętej w boczku
-Mini grzanki otulone serkiem ziołowym wzbogacone pikantym salami
-Tartinki z chleba wieloziarnistego z gwiazdką serową, szynką i warzywami
-Tortilla pomidorowa z nadzieniem meksykańskim w towarzystwie rukoli
-Mini szaszłyki drobiowe bejcowane w sosie BBQ przekładane śliwką
SAŁATKI Podawane w miskach na stołach
-Sałatka Cezar- mix sałat z warzywami i grillowanym kurczakiem, oblana sosem koktailowym
-Sałatka Szefa z selerem, szynką i warzywami, zdobiona jajkiem
KOLACJA II Podawana w podgrzewaczach
-Pałki z kurczaka pieczone, marynowane w ziołach
-Makaron penne z kurczakiem i pomidorami, oblany pesto bazyliowym
-Flaki wołowe podawane w kociołku
-Ziemniaki pieczone posypane ziołami
Napoje i woda- 1,5 l na osobę
Kawa i herbata na stole szwedzkim podawana bez ograniczeń
Pieczywo
Słodki deser- ciasta i ciasteczka serwowane na stole szwedzkim
W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę oraz bieliznę stołową, transport.