Menu wigilijne VI
INSPIRACJA CATERING
Łukasz Wasilewski
Tel.kont. 502293097
MENU WIGILIJNE
Propozycja VI
STÓŁ SZWEDZKI- dania gorące podawane w podgrzewaczach i kociołkach
Zupa (1 z 3 do wyboru)
-Zupa rybna gotowana z warzywami i pomidorami krojonymi w kostkę, krewetkami koktajlowymi, oprószona świeżą miętą
-Zupa grzybowa z aromatem leśnych ziół podawana z lanymi kluseczkami
-Barszcz czerwony gotowany na naturalnym zakwasie, podawany z uszkami
Danie główne (3 z poniższych do wyboru)
-Filet z miruny panierowany w ziarnach dyni i słonecznika, polany sosem serowym
-Łosoś wędzony nadziewany pieczarkami i serem lub pomidorami i bazylią z kawałkami świeżych pomidorów
-Miks ryb obsmażonych na złoto podawany z sosem kurkowym, oprószonych tymiankiem
-Filet z morszczuka zapiekany z pomidorowym konkase, oprószony bazylią z kropelką chilli
-Ryba po grecku podawana na ciepło w delikatnych jarzynach, posypana serem wędzonym
-Aromatyczne pierożki z kapustą i grzybami w duecie z pierogami ruskimi, polane rumianą cebulką
-Gołąbki nadziewane ryżem lub kaszą gryczaną oraz pieczarkami i leśnymi grzybami, z dodatkiem aromatycznych ziół
Dodatki (2 do wyboru)
-Ziemniaki przebijane z masełkiem, okraszone cebulką
-Ryż z warzywami
-Paluszki ziemniaczane z dodatkiem kurkumy
-Makaron pene zapiekany ze szpinakiem
-Tagliatelle z sosem grzybowym
ZIMNE PRZEKĄSKI do wyboru
-Tatar z łososia oprószony koperkiem podawany z przepiórczym jajkiem
-Śledź marynowany oblany kwaśną śmietaną z jabłkiem
-Sałatka śledziowa przekładana jajkiem, ogórkiem i pieczarkami, polana sosem majonezowo-jogurtowym
-Galantyna z karpia faszerowana bakaliami lub grzybami zalana delikatnym auszpikiem
-Krewetki panierowane w sosie koktajlowym z nutą chilli
-Rolada z karczku nadziewana pikantnym ciwabcici otulona delikatną galaretką
-Rolada drobiowa ze szpinakiem z dodatkiem sera, oblana klarownym auszpikiem
-Łosoś owinięty algami morskimi, z delikatnym twarożkiem bazyliowym
-Jajka faszerowane serkiem ziołowym, z dodatkiem łososia i kawioru
-Delikatny tatar z marynowanego śledzia podawany w ogórkowej obęrczy
-Karp w galarecie zdobiony jajkiem i pietruszką
Pieczywo
DESER
-Kutia z bakaliami oblana naturalnym miodem
-Kruche babeczki z owocami
-Sernik domowy
-Szarlotka
-Makowiec
Napoje, woda, kawa i herbata z dodatkami (cukier, mleko i cytryna)
W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę stołową, obrusy, falbany, dekorację świąteczną (stroiki, świece, serwetki)