Menu wigilijne VI

INSPIRACJA CATERING

Łukasz Wasilewski

Tel.kont. 502293097

MENU WIGILIJNE

Propozycja VI

 

STÓŁ SZWEDZKI- dania gorące podawane w podgrzewaczach i kociołkach

Zupa (1 z 3 do wyboru)

-Zupa rybna gotowana z warzywami i pomidorami krojonymi w kostkę, krewetkami koktajlowymi, oprószona świeżą miętą

-Zupa grzybowa z aromatem leśnych ziół podawana z lanymi kluseczkami

-Barszcz czerwony gotowany na naturalnym zakwasie, podawany z uszkami

Danie główne (3 z poniższych do wyboru)

-Filet z miruny panierowany w ziarnach dyni i słonecznika, polany sosem serowym

-Łosoś wędzony nadziewany pieczarkami i serem lub pomidorami i bazylią z kawałkami świeżych pomidorów

-Miks ryb obsmażonych na złoto podawany z sosem kurkowym, oprószonych tymiankiem

-Filet z morszczuka zapiekany z pomidorowym konkase, oprószony bazylią z kropelką chilli

-Ryba po grecku podawana na ciepło w delikatnych jarzynach, posypana serem wędzonym

-Aromatyczne pierożki z kapustą i grzybami w duecie z pierogami ruskimi, polane rumianą cebulką

-Gołąbki nadziewane ryżem lub kaszą gryczaną oraz pieczarkami i leśnymi grzybami, z dodatkiem aromatycznych ziół

Dodatki (2 do wyboru)

-Ziemniaki przebijane z masełkiem, okraszone cebulką

-Ryż z warzywami

-Paluszki ziemniaczane z dodatkiem kurkumy

-Makaron pene zapiekany ze szpinakiem

-Tagliatelle z sosem grzybowym

ZIMNE PRZEKĄSKI do wyboru

-Tatar z łososia oprószony koperkiem podawany z przepiórczym jajkiem

-Śledź marynowany oblany kwaśną śmietaną z jabłkiem

-Sałatka śledziowa przekładana jajkiem, ogórkiem i pieczarkami, polana sosem majonezowo-jogurtowym

-Galantyna z karpia faszerowana bakaliami lub grzybami zalana delikatnym auszpikiem

-Krewetki panierowane w sosie koktajlowym z nutą chilli

-Rolada z karczku nadziewana pikantnym ciwabcici otulona delikatną galaretką

-Rolada drobiowa ze szpinakiem z dodatkiem sera, oblana klarownym auszpikiem

-Łosoś owinięty algami morskimi, z delikatnym twarożkiem bazyliowym

-Jajka faszerowane serkiem ziołowym, z dodatkiem łososia i kawioru

-Delikatny tatar z marynowanego śledzia podawany w ogórkowej obęrczy

-Karp w galarecie zdobiony jajkiem i pietruszką

Pieczywo

DESER

-Kutia z bakaliami oblana naturalnym miodem

-Kruche babeczki z owocami

-Sernik domowy

-Szarlotka

-Makowiec

Napoje, woda, kawa i herbata z dodatkami (cukier, mleko i cytryna)

W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę stołową, obrusy, falbany, dekorację świąteczną (stroiki, świece, serwetki)