Menu Weselne Propozycja II
INSPIRACJA CATERING
ŁUKASZ WASILEWSKI
Telefon kontaktowy 502293097
MENU WESELNE II
Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).
Przywitanie okrągłym chlebem i solą oraz lampką szampana
OBIAD
– Rosół z makaronem opószony zieloną pietruszką
Drugie danie
– Rolada wieprzowa faszerowana staropolskim nadzieniem, oblana ciemnym sosem pieczeniowym
– Grillowana pierś z kurczaka opasana sosem z pieczarek z delikatną nutką ogórka, obsypana serem
– Medaliony ze schabu w złocistej panierce
– Kotleciki schabowe z nadzieniem pieczarkowo-serowym
– Soczysta pierś z kurczaka panierowana w ziarnach słonecznika opiekana na złoto
Dodatki
-Ziemniaki przebijane z masełkiem
-Rozetki ziemniaczane opiekane na złoto
-Kluski śląskie (szpinakowe)
Surówki
– Biała kapusta z tartą marchewką
– Seler z jabłkiem oblany śmietanką
– Chrupiący brokuł z papryką, cebulą i kukurydzą
Deser
– Lody z polewą czekoladową z dodatkiem bitej śmietany
– Kawa, herbata
– Owoce
PRZEKĄSKI ZIMNE
Półmisek mięs pieczonych z dodatkiem serów
– Karczek z młodego prosiaka z aromatycznymi ziołami
– Pasztet pieczony według staropolskiej receptury
– Schab szpikowany śliwką i morelą
– Rolada faszerowana szpinakiem gotowana na parze
– Sery mieszane: marmurkowy, z warzywami, żółty, itd.
Półmisek rozmaitości
– Muszelki z ciasta ptysiowego faszerowane sałatką diabelską
– Mini szaszłyki drobiowe ze śliwką kalifornijską marynowane w miodzie
– Pikantne ciwabcici z dodatkiem peperoni
– Camembert zdobiony winogronem
– Jajka otulone czapą grzybową
– Rulony z szynki szprycowane masą serową
– Kruche babeczki napychane sałatką islandzką
· Śledź po wiejsku w oleju z dodatkiem kiszonego ogórka
· Sałatka Italia z delikatnym tortellini al funghi przekładane ananasem, zaostrzona zielonym porem
· Sałatka Pasja na kruchej sałacie lodowej z pieczonym gyrosem polana sosem koktajlowym
· Sałatka brokułowa opasana jajkiem, przekładana warzywami, oblana sosem jogurtowym
Pieczywo
Kolacja I
Luzowane uda pulardy marynowane w zaprawie sojowej, zdobione sosem z czterech serów z brokułami, z dodatkiem makaronu farfale
Kolacja II
Szynka z prosiaczka pieczona w zaprawie czosnkowo-ziołowej ułożona na wiekowej desce w kompozycji golonek smażonych na żeliwnej patelni, z dodatkiem kaszy gryczanej przyrządzonej po staropolsku lub kopytek opiekanych na złoto
Kolacja III
Barszczyk czerwony gotowany według receptury babuni podawany z kapuśniaczkiem owiniętym ciastem francuskim.