Menu Komunijne
INSPIRACJA CATERING
ŁUKASZ WASILEWSKI
Telefon kontaktowy 502293097
MENU KOMUNIJNE
OBIAD
– Rosół z makaronem
Drugie danie
-Stek a’la Nilsen oblany sosem pieczarkowym z dodatkiem papryki, zapiekany pod pierzynką serową
-Kotlet po grecku- schab nadziewany pieczarkami i serem, obtoczony w bułce, opiekany na złoto
-Kotlet drobiowy panierowany i opiekany w złocistej panierce
-Filet drobiowy otulony sosem z pomidorów pelati z nutką bazylii
Dodatki
-Ziemniaki z masełkiem
-Kluski śląskie
Surówki
-Biała kapusta z tartą marchewką
-Kapusta pekińska z warzywami
-Buraki siekane z cebulką
DESER
-Ciasto 100g/os.
-Lody z polewą
ZIMNE PRZEKĄSKI
Półmiski z mięsami pieczonymi
-Karczek z młodego wieprzka marynowany w ziołach
-Rolada z karczku z warzywami
-Schab ze śliwką i morelą
-Rolada ze szpinakiem
-Pasztet pieczony
-Sery do dekoracji półmisków
Półmiski rozmaitości z drobnymi przekąskami
-Babeczki nadziewane sałatką islandzką
-Mini szaszłyczki ze śliwką kalifornijską
-Omlet z tatarem z brokuła
-Łódeczki z ciasta francuskiego z serkiem ziołowym i łososiem
-Jajka faszerowane masą serową
-Sakiewki z ciasta filo kanaki z nadzieniem z kurczaka i podgrzybków
Sałatki
-Sałatka Cezar podawana na sałacie lodowej z warzywami oraz grillowanym kurczakiem, polana sosem koktajlowym
-Sałatka z selera z dodatkiem jajka, sera, papryki i kukurydzy
Pieczywo
Kawa i herbata z dodatkami (cukier, cytryna, mleko) bez ograniczeń
GORĄCA KOLACJA (1 z 3 do wyboru)
-Gulasz węgierski podawany w kociołku
-Barszcz czerwony z pasztecikiem lub kapuśniaczkiem owiniętym ciastem francuskim
-Szaszłyk drobiowy z ryżem w sosie słodko-kwaśnym
W cenę wliczono zastawę stołową, obrusy, falbany, obsługę