Menu Komunijne

INSPIRACJA CATERING

ŁUKASZ WASILEWSKI

Telefon kontaktowy 502293097

 

MENU KOMUNIJNE

 

OBIAD

– Rosół z makaronem

Drugie danie

-Stek a’la Nilsen oblany sosem pieczarkowym z dodatkiem papryki, zapiekany pod pierzynką serową

-Kotlet po grecku- schab nadziewany pieczarkami i serem, obtoczony w bułce, opiekany na złoto

-Kotlet drobiowy panierowany i opiekany w złocistej panierce

-Filet drobiowy otulony sosem z pomidorów pelati z nutką bazylii

 

Dodatki

-Ziemniaki z masełkiem

-Kluski śląskie

 

Surówki

-Biała kapusta z tartą marchewką

-Kapusta pekińska z warzywami

-Buraki siekane z cebulką

 

DESER

-Ciasto 100g/os.

-Lody z polewą

 

ZIMNE PRZEKĄSKI

 

Półmiski z mięsami pieczonymi

-Karczek z młodego wieprzka marynowany w ziołach

-Rolada z karczku z warzywami

-Schab ze śliwką i morelą

-Rolada ze szpinakiem

-Pasztet pieczony

-Sery do dekoracji półmisków

 

Półmiski rozmaitości z drobnymi przekąskami

-Babeczki nadziewane sałatką islandzką

-Mini szaszłyczki ze śliwką kalifornijską

-Omlet z tatarem z brokuła

-Łódeczki z ciasta francuskiego z serkiem ziołowym i łososiem

-Jajka faszerowane masą serową

-Sakiewki z ciasta filo kanaki z nadzieniem z kurczaka i podgrzybków

 

Sałatki

-Sałatka Cezar podawana na sałacie lodowej z warzywami oraz grillowanym kurczakiem, polana sosem koktajlowym

-Sałatka z selera z dodatkiem jajka, sera, papryki i kukurydzy

 

Pieczywo

Kawa i herbata z dodatkami (cukier, cytryna, mleko) bez ograniczeń

 

GORĄCA KOLACJA (1 z 3 do wyboru)

-Gulasz węgierski podawany w kociołku

-Barszcz czerwony z pasztecikiem lub kapuśniaczkiem owiniętym ciastem francuskim

-Szaszłyk drobiowy z ryżem w sosie słodko-kwaśnym

 

W cenę wliczono zastawę stołową, obrusy, falbany, obsługę