Menu Weselne propozycja I
INSPIRACJA CATERING
ŁUKASZ WASILEWSKI
Telefon kontaktowy 502293097
MENU WESELNE I
Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).
Chleb okrągły i lampka szampana na przywitanie od firmy
OBIAD
-Rosół z makaronem oprószony zieloną pietruszką
Drugie danie
-Schab grillowany podawany z cukinią i pomidorami, skropiony pesto
-Filet z kurczaka otulony pomidorami pelatti, zapiekany pod serem
-Sakwa ze schabu z pieczarkami i podgrzybkami, oprószona ziołami
-Stek z kurczaka opasany sosem z pieczarek i papryki, zapiekany pod pierzynką serową
-Roladka z karczku owinięta omletem ze szpinakiem, polana sosem pieczeniowo-żurawinowym z aromatem czerwonego wina
Dodatki
-Ziemniaki polane masełkiem, posypane koperkiem
-Kluski śląskie
-Krokiety ziemniaczane opiekane na złoto
Surówki
-Biała kapusta z tartą marchewką
-Kapusta pekińska z warzywami
-Marchewka z jabłkiem i chrzanem
Deser
-Lody z polewą czekoladową z dodatkiem bitej śmietany
-Owoce sezonowe
-Kawa i herbata bez limitu
PRZEKĄSKI ZIMNE
Podawane na stoły lub na stole szwedzkim
Półmisek mięs pieczonych
-Karczek marynowany w ziołach z nutą czosnku
-Rolada z karczku nadziewana pikantnym ciwabcici
-Schab szpikowany śliwkami, morelami i daktylami
-Terrina drobiowa nadziana żurawiną, opasana boczkiem
-Rolada drobiowa z warzywami, oprószona serem
-Schab bejcowany w marynacie paprykowo-ziołowej
Półmisek z rozmaitościami
-Mini quiche z dodatkiem pesto, opasane łososiem wędzonym
-Roladki z tortilli z nadzieniem z ricotty, z pomidorem suszonym, rukolą i serem
-Pomidorki koktajlowe z mozzarellą i pesto
-Mini szaszłyczki z kurczaka ze śliwką kalifornijską, bejcowane sosem BBQ
-Roladki spring-rolls z kurczakiem i warzywami w sosie słodko-kwaśnym
-Omlet z tatarem z brokuła
-Kruche babeczki z sałatką islandzką
Sałatki
-Mix sałat z dodatkiem rukoli, radicio, roszponki, z grzankami warzywami z dodatkiem pieczonego kurczaka, polane sosem
-Sałatka „Inspiracja” opasana selerem z warzywami
-Ryba po grecku podawana z sosem pomidorowym
Sushi z dodatkiem chrzanu wasabi i sosu sojowego :
-Hosomaki sushi
-Futomaki sushi
-Uramaki sushi
KOLACJE
3 do wyboru z następujących:
– Trybowane udka z kurczaka po marokańsku z dodatkiem ryżu prażonego na złoto z zielonym groszkiem
– Trzy mięsa grillowane (karczek, schab, filet drobiowy) otulone sosem Cafe di Paris podawane z frytkami
– Pikantny gulasz węgierski z nutą chilli podawany z pieczywem
-Luzowane uda pulardy marynowane w zaprawie sojowej, zdobione sosem z czterech serów z brokułami, z dodatkiem makaronu farfale
-Szynka z prosiaczka pieczona w zaprawie czosnkowo-ziołowej ułożona na wiekowej desce w kompozycji golonek smażonych na żeliwnej patelni, z dodatkiem kaszy gryczanej przyrządzonej po staropolsku lub kopytek opiekanych na złoto
-Barszczyk czerwony gotowany według receptury babuni podawany z kapuśniaczkiem owiniętym ciastem francuskim
– Barszcz z krokietem (krokiety do wyboru: z mięsem, z kapustą i grzybami, z serem i pieczarkami)
– Flaki wołowe gotowane według staropolskiej receptury
W cenę wliczono fontannę czekoladową z dodatkami, obsługę kelnerską, zastawę oraz bieliznę stołową, transport.