Menu Weselne propozycja I

INSPIRACJA CATERING

ŁUKASZ WASILEWSKI

Telefon kontaktowy 502293097

 

MENU WESELNE I

 

Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).

 

Chleb okrągły i lampka szampana na przywitanie od firmy

 

OBIAD

 

-Rosół z makaronem oprószony zieloną pietruszką

Drugie danie

-Schab grillowany podawany z cukinią i pomidorami, skropiony pesto

-Filet z kurczaka otulony pomidorami pelatti, zapiekany pod serem

-Sakwa ze schabu z pieczarkami i podgrzybkami, oprószona ziołami

-Stek z kurczaka opasany sosem z pieczarek i papryki, zapiekany pod pierzynką serową

-Roladka z karczku owinięta omletem ze szpinakiem, polana sosem pieczeniowo-żurawinowym z aromatem czerwonego wina

 

Dodatki

-Ziemniaki polane masełkiem, posypane koperkiem

-Kluski śląskie

-Krokiety ziemniaczane opiekane na złoto

 

Surówki

-Biała kapusta z tartą marchewką

-Kapusta pekińska z warzywami

-Marchewka z jabłkiem i chrzanem

 

Deser

-Lody z polewą czekoladową z dodatkiem bitej śmietany

-Owoce sezonowe

-Kawa i herbata bez limitu

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

Podawane na stoły lub na stole szwedzkim

 

Półmisek mięs pieczonych

-Karczek marynowany w ziołach z nutą czosnku

-Rolada z karczku nadziewana pikantnym ciwabcici

-Schab szpikowany śliwkami, morelami i daktylami

-Terrina drobiowa nadziana żurawiną, opasana boczkiem

-Rolada drobiowa z warzywami, oprószona serem

-Schab bejcowany w marynacie paprykowo-ziołowej

 

Półmisek z rozmaitościami

-Mini quiche z dodatkiem pesto, opasane łososiem wędzonym

-Roladki z tortilli z nadzieniem z ricotty, z pomidorem suszonym, rukolą i serem

-Pomidorki koktajlowe z mozzarellą i pesto

-Mini szaszłyczki z kurczaka ze śliwką kalifornijską, bejcowane sosem BBQ

-Roladki spring-rolls z kurczakiem i warzywami w sosie słodko-kwaśnym

-Omlet z tatarem z brokuła

-Kruche babeczki z sałatką islandzką

 

Sałatki

-Mix sałat z dodatkiem rukoli, radicio, roszponki, z grzankami warzywami z dodatkiem pieczonego kurczaka, polane sosem

-Sałatka „Inspiracja” opasana selerem z warzywami

 

-Ryba po grecku podawana z sosem pomidorowym

 

Sushi z dodatkiem chrzanu wasabi i sosu sojowego :

-Hosomaki sushi

-Futomaki sushi

-Uramaki sushi

 

KOLACJE

3 do wyboru z następujących:

– Trybowane udka z kurczaka po marokańsku z dodatkiem ryżu prażonego na złoto z zielonym groszkiem

– Trzy mięsa grillowane (karczek, schab, filet drobiowy) otulone sosem Cafe di Paris podawane z frytkami

– Pikantny gulasz węgierski z nutą chilli podawany z pieczywem

-Luzowane uda pulardy marynowane w zaprawie sojowej, zdobione sosem z czterech serów z brokułami, z dodatkiem makaronu farfale

-Szynka z prosiaczka pieczona w zaprawie czosnkowo-ziołowej ułożona na wiekowej desce w kompozycji golonek smażonych na żeliwnej patelni, z dodatkiem kaszy gryczanej przyrządzonej po staropolsku lub kopytek opiekanych na złoto

-Barszczyk czerwony gotowany według receptury babuni podawany z kapuśniaczkiem owiniętym ciastem francuskim

– Barszcz z krokietem (krokiety do wyboru: z mięsem, z kapustą i grzybami, z serem i pieczarkami)

– Flaki wołowe gotowane według staropolskiej receptury

 

 

W cenę wliczono fontannę czekoladową z dodatkami, obsługę kelnerską, zastawę oraz bieliznę stołową, transport.