Menu Weselne Propozycja III

INSPIRACJA CATERING

ŁUKASZ WASILEWSKI

Telefon kontaktowy 502293097

 

MENU WESELNE III

 

Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).

 

Przywitanie okrągłym chlebem i solą oraz lampką szampana

 

OBIAD

– Rosół z makaronem oprószony zieloną pietruszką

 

Drugie danie

-Stek z kurczaka po portugalsku polany delikatnym sosem zapiekany pod pierzynką serową

-Rolada schabowa nadziewana kapustą z grzybami o aromacie leśnych ziół

-Medaliony ze schabu w złocistej panierce

-Cordon blue (opiekana pierś kurczaka nadziewana serami z nutką warzyw)

-Pieczone udko z kurczaka marynowane w ziołach

 

Dodatki

-Ziemniaki przebijane z masełkiem

-Rozetki ziemniaczane opiekane na złoto

-Kluski śląskie

 

Surówki

-Biała kapusta z tartą marchewką

-Buraczki siekane z cebulką

-Kapusta pekińska mieszana z warzywami

 

Deser

-Lody z polewą truskawkową

-Kawa, herbata

-Owoce sezonowe

 

PRZEKĄSKI ZIMNE

Patery z mięsami pieczonymi:

-Rolady z boczku faszerowanego

-Schab szpikowany śliwką i morelą

-Karczek z młodego prosiaka w aromatycznych ziołach

-Schab nadziewany białą kiełbasą

•Półmisek serów gatunkowych bogato zdobionych piklami i owocami z serowym rafaello w kokosowo-orzechowym musie

•Półmiski z rozmaitościami

-Sakiewki z ciasta filo kanaki nadziewane rozmaitościami

– Mini paszteciki zawinięte w cieście francuskim

– Jajka faszerowane czapą ziołowo-serową

– Rulony z szynki wędzonej napychane sałatką jajeczną

– Camembert zdobiony winogronem

– Szparagi w szynce z delikatną masą chrzanową

– Pomidory nadziewane fantazją serową

•Śledź po polsku otulony kruchą cebulką z jabłkiem polany gęstą śmietaną

•Sałatka włoska z dodatkiem rawioli z warzywami zdobiona jajkiem i polana sosem

•Sałatka Cezar na sałacie lodowej z grillowanym kurczakiem polana delikatnym sosem

 

I Kolacja

– Trybowane udka z kurczaka po marokańsku z dodatkiem ryżu prażonego na złoto z zielonym groszkiem

 

II Kolacja

– Trzy mięsa grillowane (karczek, schab, filet drobiowy) otulone sosem Cafe di Paris podawane z frytkami

 

III Kolacja

– Pikantny gulasz węgierski z nutą chilli podawany z pieczywem