Menu Weselne Propozycja III
INSPIRACJA CATERING
ŁUKASZ WASILEWSKI
Telefon kontaktowy 502293097
MENU WESELNE III
Poniższe menu stanowi tylko propozycję- można je dowolnie modyfikować według własnych gustów i upodobań. Ułożenie ostatecznego menu, które w pełni zaspokoi Państwa oczekiwania, następuje w trakcie szczegółowego omawiania imprezy. Cena uzależniona jest od ostatecznego menu oraz od liczby gości (przy większej ilości osób możliwa negocjacja ceny).Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty. W razie jakichkolwiek pytań i wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (502293097) lub mailowy (catering@inspiracjacatering.pl).
Przywitanie okrągłym chlebem i solą oraz lampką szampana
OBIAD
– Rosół z makaronem oprószony zieloną pietruszką
Drugie danie
-Stek z kurczaka po portugalsku polany delikatnym sosem zapiekany pod pierzynką serową
-Rolada schabowa nadziewana kapustą z grzybami o aromacie leśnych ziół
-Medaliony ze schabu w złocistej panierce
-Cordon blue (opiekana pierś kurczaka nadziewana serami z nutką warzyw)
-Pieczone udko z kurczaka marynowane w ziołach
Dodatki
-Ziemniaki przebijane z masełkiem
-Rozetki ziemniaczane opiekane na złoto
-Kluski śląskie
Surówki
-Biała kapusta z tartą marchewką
-Buraczki siekane z cebulką
-Kapusta pekińska mieszana z warzywami
Deser
-Lody z polewą truskawkową
-Kawa, herbata
-Owoce sezonowe
PRZEKĄSKI ZIMNE
•Patery z mięsami pieczonymi:
-Rolady z boczku faszerowanego
-Schab szpikowany śliwką i morelą
-Karczek z młodego prosiaka w aromatycznych ziołach
-Schab nadziewany białą kiełbasą
•Półmisek serów gatunkowych bogato zdobionych piklami i owocami z serowym rafaello w kokosowo-orzechowym musie
•Półmiski z rozmaitościami
-Sakiewki z ciasta filo kanaki nadziewane rozmaitościami
– Mini paszteciki zawinięte w cieście francuskim
– Jajka faszerowane czapą ziołowo-serową
– Rulony z szynki wędzonej napychane sałatką jajeczną
– Camembert zdobiony winogronem
– Szparagi w szynce z delikatną masą chrzanową
– Pomidory nadziewane fantazją serową
•Śledź po polsku otulony kruchą cebulką z jabłkiem polany gęstą śmietaną
•Sałatka włoska z dodatkiem rawioli z warzywami zdobiona jajkiem i polana sosem
•Sałatka Cezar na sałacie lodowej z grillowanym kurczakiem polana delikatnym sosem
I Kolacja
– Trybowane udka z kurczaka po marokańsku z dodatkiem ryżu prażonego na złoto z zielonym groszkiem
II Kolacja
– Trzy mięsa grillowane (karczek, schab, filet drobiowy) otulone sosem Cafe di Paris podawane z frytkami
III Kolacja
– Pikantny gulasz węgierski z nutą chilli podawany z pieczywem