Menu wigilijne V
INSPIRACJA CATERING
Łukasz Wasilewski
Tel.kont. 502293097
MENU WIGILIJNE
Propozycja V
STÓŁ SZWEDZKI- dania gorące podawane w podgrzewaczach
1 z 2 do wyboru:
-Barszcz czysty, gotowany według staropolskiej receptury, podawany w kociołku
-Zupa krem z leśnych grzybów, podawana z zacierką lub groszkiem ptysiowym
-Karp marynowany w warzywach i ziołach, otulony ciastem sezamowym, polany sosem z boczniaków i podgrzybków
-Pierożki babuni nadziewane kapustą z grzybami
Dodatki:
-Ziemniaki przebijane z masełkiem
-Ryż z warzywami
-Surówka z kiszonej kapusty obsypana kminkiem
-Ćwikła z chrzanem
PRZEKĄSKI ZIMNE
-Sałatka śledziowa przekładana ogórkiem i jabłkiem
-Jajka faszerowane pastą z pstrąga wędzonego
-Terrina z sandacza skropiona cytryną, opasana marchewką i cukinią w towarzystwie sosów
-Pieczywo
DESER
-Kutia z bakaliami z nutką skórki pomarańczowej
-Sernik
-Makowiec
-Orzechowiec
Napoje, woda, kawa, herbata z dodatkami (cukier, cytryna, mleko)
W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę stołową, obrusy, falbany, dekorację świąteczną (stroiki, świece, serwetki)