Menu wigilijne V

INSPIRACJA CATERING

Łukasz Wasilewski

Tel.kont. 502293097

MENU WIGILIJNE

Propozycja V

STÓŁ SZWEDZKI- dania gorące podawane w podgrzewaczach

1 z 2 do wyboru:

-Barszcz czysty, gotowany według staropolskiej receptury, podawany w kociołku

-Zupa krem z leśnych grzybów, podawana z zacierką lub groszkiem ptysiowym

-Karp marynowany w warzywach i ziołach, otulony ciastem sezamowym, polany sosem z boczniaków i podgrzybków

-Pierożki babuni nadziewane kapustą z grzybami

Dodatki:

-Ziemniaki przebijane z masełkiem

-Ryż z warzywami

-Surówka z kiszonej kapusty obsypana kminkiem

-Ćwikła z chrzanem

PRZEKĄSKI ZIMNE

-Sałatka śledziowa przekładana ogórkiem i jabłkiem

-Jajka faszerowane pastą z pstrąga wędzonego

-Terrina z sandacza skropiona cytryną, opasana marchewką i cukinią w towarzystwie sosów

-Pieczywo

DESER

-Kutia z bakaliami z nutką skórki pomarańczowej

-Sernik

-Makowiec

-Orzechowiec

Napoje, woda, kawa, herbata z dodatkami (cukier, cytryna, mleko)

W cenę wliczono obsługę kelnerską, zastawę stołową, obrusy, falbany, dekorację świąteczną (stroiki, świece, serwetki)